Uvezivanjem do uspjeha
40

Promo / Održan prvi sastanak "Lider" VIP Biznis kluba

U svečanoj, ali i radnoj i konstruktivnoj atmosferi, u Sarajevu je 26.09.2018. godine održan prvi sastanak Liderovog VIP Biznis kluba sa područja Kantona Sarajevo.

VIP Biznis klub je novi projekat Mikrokreditne fondacije “LIDER” koji okuplja uspješne poduzetnike sa puno iskustva i znanja, spremne na razmjenu ideja, usvajanje novih znanja i vještina, kao i uspostavljanje saradnje sa novim biznis partnerima. Lider VIP Biznis klub je prečica do razvijenijeg i efikasnijeg biznisa – povezuje članove sa relevantnim mrežama, omogućava pristup znanju koje će unaprijediti njihov biznis i personalne vještine, te omogućava pristup LIDER VIP uslugama. Uz korištenje postojećih i raspoloživih resursa, a kroz kreativno osmišljene aktivnosti i projekte, VIP biznis klub će proaktivno djelovati u interesu svojih članova, i mjesto je za sve poduzetnike koji žele napraviti iskorak i svoj biznis učiniti još boljim i uspješnijim,

Obzirom da je ideja VIP biznis kluba i stalno informisanje i edukacija članova o svim novinama iz sfere biznisa, na sastanku je pokrenuta diskusija o aktuelnim temama i problemima sa kojim se poduzetnici suočavaju, a s ciljem što bolje informisanosti članova kluba i podsticanja na proaktivno razmišljanje. Posebnu pažnju članova privukla je diskusija vezana za dvije izuzetno aktuelne teme od višestrukog interesa za poduzetnike u BiH.

Pričalo se o nacrtu prijedloga Zakona o obrtima u FBiH, a najnovije informacije o statusu prijedloga ovog Zakona i predloženim izmjenama, te stavu obrtnika po pitanju ovog Zakona prenio je Predsjednik Obrtničke komore Kantona Sarajevo i član Upravnog odobra Obrtničke komora FBiH, gospodin Naser Idrizagić. Svoja vrlo uspješna iskustva iz praktične primjene modernih tehnoloških rješenja u promociji, vođenju i unaprijeđenju vlastitog biznisa prenio je gospodin Nermin Nadarević, inicijator i osnivač prvog internet portala za prodaju domaćih proizvoda Farmer.ba.

Rezultat ovog uspješnog sastanka su nove poslovne veze među članovima Kluba, prvi koraci ka budućoj uspješnoj saradnji, ugodno druženje i dogovoreni planovi za nove zajedničke projekte.

Slični radni sastanci VIP Biznis kluba će se u skorijoj budućnosti održati i na ostalim područjima na kojim Lider djeluje, a konačni rezultat će biti jaka VIP Biznis mreža sa članovima iz cijele Federacije BiH kao jedinstvena platforma za poslovno uvezivanje i razmjenu, saradnju i ambciozne zajedničke projekte.

LIDER je Mikrokreditna Fondacija koja podržava poduzetnike sa dobrom poslovnom idejom i željom da je sprovedu u djelo. Dugogodišnje iskustvo u finansiranju biznisa i poljoprivrede, brižljivo kreirane finansijske i nefinansijske usluge, i stručno osoblje na raspolaganju su svim poduzetnicima koji svoju budućnost vide u vlastitoj poslovnoj aktivnosti i samozapošljavanju. LIDER je za šesnaest godina svog postojanja poduzetnicima i poljoprivrednicima plasirao preko 18.500 kredita u iznosu od 67,5 miliona KM, na području 5 Kantona Federacije BiH.