Privreda
86

Kompanija OrtoSar d.o.o. završila 2016. godinu sa tri prestižne nagrade

OrtoSar d.o.o. Sarajevo je u 2016. godini predstavljena, ne samo kao bitna i kvalitetna lokalna bosanskohercegovačka kompanija (Nagrada za životno djelo, uručena u Banja Luci u decembru 2016. godine), već i kao svjetska kompanija koju treba respektovati i na nju računati u narednim godinama ili decenijama koje dolaze, a što je potvrđeno prestižnim visokim odlikovanjem u Engleskoj.

"Godina 2016. je bila veoma uspješna za našu kompaniju na svim poljima, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo dobitnici dvije prestižne međunarodne nagrade Best Enterprise Award i Manager of the Year.", ističe vlasnik i direktor kompanije, gospodin Midhat Kabahija.

Još od 2000. godine se ova nagrada dodjeljuje najuspješnijim kompanijama iz sljedećih sfera poslovanja: upravljanje državom, edukacija, nauka i tehnologija, kultura i umjetnost, ekonomija i biznis i medicina i farmacija. Nagrada je dodjeljenja od strane "Socrates Nomination Committee" u saradnji sa partnerima iz 26 zemalja koji su u toku 2016. godine pažljivo istražili javno mijenje u cilju pronalaženja savremenih svjetskih lidera – istaknutih pojedinaca i uspješnih kompanija koji su dali veliki doprinos u jačanju svojih državnih ekonomija i pozitivnog socijalnog napretka.

"OrtoSar d.o.o. je prepoznata kao kompanija koja ima izraženu poziciju na državnom i međunarodnom tržištu, sa posebnom reputacijom i pozitivnim međunarodnim ugledom te je zbog toga dobitnica nagrade „Best Enterprise Award in the field of Prosthetics and Orthotics.", stoji u zvaničnom saopćenju Socrates Nomination Committee-a iz Engleske.

Na tradicionalnoj manifestaciji "Oxford Summit of Leaders", održanoj 20. decembra 2016. godine u Oxfordu, Velika Britanija, vlasniku i direktoru kompanije, gospodinu Midhatu Kabahiji je uručena pomenuta nagrada, ali i posebno priznanje "Manager of the Year", purpurni orden sa dijamantima, koje predstavlja jedno od najvažnijih priznanja u toku višegodišnjeg postojanja kompanije OrtoSar d.o.o. iz Sarajeva. Osnovni kriteriji za dobijanje ovih nagrada su profesionalna iskustva i dostignuća, utjecaj na socijalni i ekonomski napredak društva, izražen poslovni/naučni ugled, implementacija inovacija u različitim sferama i primjena modernih alata upravljanja.

"Ove nagrade ne samo da su primljene sa velikim oduševljenjem, nego iste predstavljaju veliku obavezu i odgovornost u daljem radu naše kompanije. Iako je tržište prepuno krokodila, sigurni smo da ćemo biti dostojanstveni i istrajni u našem radu, a posebno dati priliku mladim zainteresovanim kadrovima da uče, rade i na taj način u budućnosti budu nosioci ove veoma humane branše.", ističe na kraju vlasnik i direktor ove kompanije, gospodin Midhat Kabahija.