|

ASBIS i QSS zajednički izlaze sa Cloud servisima na domaće i inostrano tržište

ASBIS i QSS zajednički izlaze sa Cloud servisima na domaće i inostrano tržište
94
Sponzorirani članak
5.8.2016. u 09:44
0
komentara
94

dijeljenja
ASBIS i QSS zajednički izlaze sa Cloud servisima na domaće i inostrano tržište
U posljednje vrijeme sve više kompanija u svijetu napušta tradicionalni poslovni model IT-a koji karakteriziraju velike investicije u hardversku i softversku opremu i okreće se Cloud i Managed servisima, koji podrazumijevaju iznajmljivanje i plaćanje infrastrukture i usluga po utrošku, na mjesečnom nivou. Ovaj poslovno-tehnološki trend nije zaobišao ni regiju, pa tako ni Bosnu i Hercegovinu.
Kompanija QSS, kao vodeći regionalni pružalac Cloud usluga i kompanija ASBIS, vodeći evropski distributer informatičke opreme i servisa, će kupcima olakšati proces digitalne transformacije kroz kreiranje novog kanala distribucije i prodaje: Cloud, Managed, Internet of Things (IoT) i kolaboracijskih servisa (Hosted Exchange, Video Conferencing, Unified Communication). Svi nabrojani servisi će se pružati iz Cisco Powered certificiranih data centara i infrastrukture smještene u BiH.

Zahvaljujući ovoj saradnji, sve kompanije u ASBIS-ovoj distribucijskoj mreži koja se proteže na 23 zemlje, će svojim korisnicima moći ponuditi navedene tehnološki visoko kvalitetne i pouzdane usluge. ASBIS i QSS će sa ovim modelom prvo izaći na tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a u vrlo skoroj budućnosti se očekuje i širenje na sve zemlje u kojima posluje kompanija ASBIS širom Europe, Azije i Afrike.

Kako bi olakšao komunikaciju sa velikim brojem partnera i pružio adekvatnu podršku za veliki broj potencijalnih korisnika Cloud usluga, ASBIS je pripremio digitalnu platformu IT4Profit , koja će služiti kao Cloud and Service marketplace, kao i AVAD , web stranicu za komunikaciju, sa svim potrebnim informacijama o Enterprise proizvođačima sa kojima ASBIS sarađuje.

Bitno je napomenuti da je ideja za zajednički globalni nastup Cloud providera i distributera informatičke opreme inicirana u BiH, što dodatno potvrđuje tehnološko liderstvo koje BiH trenutno ima na području pružanja naprednih Cloud servisa. U toku narednog mjeseca ASBIS i QSS će organizovati niz zajedničkih aktivnosti kroz koje će potencijalnim kupcima i partnerima prezentirati nove usluge i modele saradnje u realizaciji istih.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.