ITAcademy
19

Maturanti, prijavite se na besplatan kurs web developmenta i steknite vrijedna znanja za svoju budućnost

ITAcademy
ITAcademy
Maturanti, pred vama je važna životna odluka - u kojem smjeru nastaviti obrazovanje i u kojoj oblasti započeti izgradnju profesionalne karijere. Kako bi vam pomogla da riješite ove dileme, ITAcademy, škola za profitabilnu IT karijeru, odlučila je da organizuje potpuno besplatan kurs web developmenta za sve zainteresovane maturante.

Imaćete jedinstvenu priliku da na praktičan način, uz iskusnog developera Atifa Bećirbašića savladate poznate HTML, CSS i JavaScript tehnologije i započnete put ka IT karijeri, i to u jednoj od najplaćenijih oblasti današnjice - programiranju.

Ovaj besplatni kurs počinje 11. marta i traje tri sedmice u modernim programerskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu, a za maturante iz drugih gradova omogućen je online kurs putem savremene Distance Learning platforme za učenje.

Broj mjesta je ograničen, zato je potrebno da budete brzi, popunite prijavu i rezervišete svoje mjesto na vrijeme.

Programiranje može biti vaše buduće zanimanje

Programiranje je jedna od najbrže rastućih i najtraženijih oblasti u današnjem IT svijetu, ali i u svim ostalim granama biznisa gdje se IT sektor nameće kao neophodan za uspješno funkcionisanje.

Kako bismo vam otkrili šta vas sve čeka ukoliko ovladate IT znanjima, predstavljamo vam tri razloga zašto je programiranje najbolja opcija za izgradnju karijere.

1. Odlična zarada i mogućnost napredovanja

Da li ste znali da programeri u Bosni i Hercegovini mjesečno u prosjeku zarađuju čak do 3.774 KM pa i više, u zavisnosti od programerske pozicije, kompanije i znanja?

U inostranstvu, prosječna zarada je dvostruko ili trostruko veća. U plate obično nisu uračunati bonusi za postignute rezultate, koje mnoge IT kompanije, kao i freelance klijenti, isplaćuju. Ovi podaci upućuju na to da junior programere zasigurno očekuje dobro plaćen posao, ali i mogućnost brzog napredovanja na više pozicije.

2. Programiranje pruža slobodu

Bez obzira na to da li ste freelancer ili zaposleni u kompaniji, kao programera vas očekuju brojne beneficije koje, pored visokih plata, uključuju mogućnost rada od kuće, fleksibilno radno vrijeme, stimulativne bonuse, važne i dinamične projekte, uzbudljive team buildinge i brojne profesionalne radionice.

Mogućnosti su bezbrojne, a na vama je da se naoružate znanjem i krenete u osvajanje programerskog svijeta na način koji vama najviše odgovara. Prvi korak u tome jeste pohađanje ovog besplatnog kursa.

3. Mogućnost da pokrenete vlastiti biznis

Nema većeg zadovoljstva nego da radite za sebe, a ne za drugoga. A programiranje vam upravo to i omogućava. Riječ je o jednom od najbržih načina za ostvarivanje vlastite biznis ideje. Kao programer, moći ćete brzo i jeftino razviti ideju u gotov proizvod/uslugu koju ćete ponuditi tržištu.

Neke od najuspješnijih kompanija današnjice poput Amazona, Instagrama ili TikToka, koje okupljaju milione korisnika, nastale su upravo zahvaljujući odličnoj ideji i stručnim programerskim vještinama koje su doprinijele njenoj realizaciji.

Za samo 12 mjeseci do najtraženijih IT znanja i vještina

Da li ste znali da za manje od godinu dana možete savladati najtraženija IT znanja i vještine, za šta su u prosjeku potrebne četiri godine na informatičkim fakultetima?

Da je to apsolutno moguće, pokazatelj su specijalizovani jednogodišnji programi na ITAcademy, međunarodnoj školi za edukaciju i informatiku. Iz ove ustanove izašao je veliki broj uspješnih programera, a o njihovom početku karijere možete pročitati ovdje.

Na ITAcademy vas očekuje stručni tim predavača, praktično učenje u modernim učionicama ili na daljinu, brojni dostupni resursi po standardu grupacije pet vodećih svjetskih univerziteta i mogućnost rada na realnim projektima sa uticajnim poslodavcima i kompanijama širom regiona zahvaljujući Centru za razvoj karijere, a znanje za vaše odabrano zanimanje potvrdiće prestižni internacionalni certifikati kao što su Adobe, Apple, Autodesk, CompTIA, Linux Professional Institute, Microsoft i mnogi drugi.

Za sve maturante koji budu učestvovali na besplatnom kursu web developmenta ITAcademy je pripremila specijalne uslove za nastavak obrazovanja na kompletnom programu obuke za programiranje, koji će vam obezbijediti internacionalno zvanje programera i uživanje u spomenutim beneficijama.

Podsjećamo vas da je broj slobodnih mjesta za ovaj besplatni kurs ograničen, zato svoju prijavu pošaljite odmah i napravite prvi korak do programerske karijere.