Usvojen izvještaj
40

JP "Sarajevo" ostvarilo dobit u iznosu 1.630.464 KM

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas izvještaj o poslovanju gradskog javnog preduzeća JP Sarajevo d.o.o. koje upravlja Vijećnicom i novoizgrađenom Trebevićkom žičarom, pri čemu je ostvarena dobit od poslovanja iznosila 1.630.464 KM.

Ukupan prihod ovog preduzeća u 2018. godini bio je 3.846.932 KM. Do kraja prošle godine prodato je 411.000 karata za Žičaru i više od 33.000 za Vijećnicu.

"Ovi podaci govore da smo u projekt izgradnje žičare i u oživljavanje Vijećnice kao nacionalnog spomenika krenuli na temelju jasnog plana, preciznih analiza i procjena te pokazali kako je moguće izgraditi održiv i profitabilan projekt", kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

On napominje kako profit koji je ostvaren otvara vrata za realizaciju novih projekata i učvršćuje povjerenje građana i posebno Vijećnika. Skaka napominje da je važno istaći da ovaj rezultat nije maksimum te da će nastavak razvoja i kvalitetnih sadržaja i na Trebeviću i u Vijećnici u narednom periodu biti dodatni impuls.

"Upravo to nam je vodilja i potvrda da sredstva nastavimo ulagati u interesu Grada Sarajeva. Čestitam Skupštini, Nadzornom odboru, Upravi i radnicima JP Sarajevo, koje izrasta u najuspješnije komunalno preduzeće u državi", dodao je Skaka.