Dobio novu funkciju
23

Ho-sung Song novi predsjednik kompanije KIA Motors

D. B.
Iz KIA-e je saopćeno da je Ho-sung Song, dosadašnji vođa globalnih operacija, postao predsjednik najstarijeg korejskog proizvođača automobila, kompanije KIA Motors.

Ho-sung Song će voditi implementaciju srednje i dugoročne strategije "Plan S" čiji cilj je progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

Dugogodišnje iskustvo na različitim poljima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom svijeta će biti izuzetan adut kod prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvatati električna vozila i rješenja mobilnosti.

Prije zauzimanja sadašnjeg položaja vođe globalnih operacija, Song je bio uspješan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsjednik KIA Motors Europe i vođa izvoznog odjeljenja KIA Motors Corporation.

KIA-ina strategija Plan S želi preći s poslovnog sistema fokusiranog na vozila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem na električna i autonomna vozila. Do 2025. godine kompanija namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25% njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila.

Dosadašnji predsjednik Han-woo Park će ubuduće biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju KIA-inih poslovnih ciljeva.

Nekoliko dostignuća Ho-sung Songa:

  • vođa globalnih operacija, KIA Motors Corporation (izvršni podpredsjednik)
  • predsjednik KIA Motors Europe (viši podpredsjednik)
  • vođa izvoznog odjeljenja, KIA Motors Corporation (podpredsjednik)
  • predsjednik KiA Motors France (podpredsjednik).