Crna ptica
4

U kompaniji Mansory imaju odgovor svima koji ih smatraju majstorima kiča

E. L.
Za osnovicu najnovije kreacije, koja bi se posebno trebala svidjeti ljubiteljima diskretnih rješenja, u njemačkoj tuning kompaniji iskoristili su superbrzi McLaren 720S.

Prepoznatljivi po čestom insistiranju na drečavim bojama i preagresivnim karoserijskim komponentama, u njemačkoj tuning kompaniji Mansory ovaj put su se odlučili za znatno drugačiji pristup, a prva stvar na koju smo pomislili kada smo vidjeli njihovu kreaciju na osnovici McLarena 720S bio je američki špijunski avion Lockheed SR-71 (poznatiji pod nazivom Blackbird).

U Mansoryju su se potrudili da s pojedinim karoserijskim elementima dodatno olakšaju dominantno crn automobil, a onda su na manjak kilograma dodali još konjskih snaga, pa McLarenov superbrzi 720S koji pokreće centralno smješten 4-litarski biturbo V8 motor umjesto standardnih 720 razvija 755 konjskih snaga s kojima stiže i 780 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Podaci o performansama nisu otkriveni, ali će 'Blackbird' (crna ptica) sigurno biti brži od standardnog izdanja koje razvija 341 km/h i iz mjesta do "stotke“ stiže za 2,9 sekundi.

Sve nove karoserijske komponente napravljene su od karbona, a crna boja dominira i u kabini koja je obložena kombinacijom kože i karbona. U opciji su i drveni paneli. Cijena dorada nije objavljena.

Vezani članci