Brutalan SUV
75

Mansoryjev opaki Mercedes-AMG GLS63

Klix.ba
Ukoliko želite jedan zaista brutalan SUV, prava adresa je tuner Mansory.

Poznati tuner Mansory je odlučio "dati injekciju testosterona" Mercedesu-AMG, koji se sada ističe više nego ikad ranije. Veliki SUV je proširen za 25 mm naprijed i 40 mm nazad, zbog čega djeluje zaista opako.

Iako su SUV-ovi poput GLS-a daleko od aerodinamičnih automobila, Mansory tvrde da pragovi nisu napravljeni samo da SUV izgleda opakije, nego i da poboljšaju protok zraka. Kako bi poboljšao hlađenje unaprijeđenog motora, tuner se riješio standardnog poklopca te je postavio laganiji sa dodatnim ventilacijskim otvorima, koji omogućavaju 5,5-litarskom biturbo V8 motoru da "lakše diše". Ovaj motor razvija 840 KS i 1.150 Nm obrtnog moementa.

Mansory nije otkrio za koliko SUV ubrzava od 0 do 100 km/h, ali se vjeruje da je potrebno nešto više od 4 sekunde. Poznato je da je maksimalna brzina povećana sa 250 na 295 km/h.

Na stražnjem dijelu GLS63 ima krovni spojler i redizajnirani branik s bočnim ventilacijskim otvorima, kao i masivni difuzor s centralno postavljenim svjetlom koje podsjeća na ono koje posjeduju bolidi Formule 1. SUV je dobio 22-inčne naplatke napravljene specijalno za njega te podesivi ovjes koji nakon pritiska na dugme spušta automobil za 30 mm.

U unutrašnjosti je prilično zastarjela instrument tabla, no, Mansory je popravio utisak novim upravljačem, kožom, brojnim detaljima od karbonskih vlakana i drugim sitnicama.

Vezani članci