Izgled i snaga
2

Mansory tunirao Porsche Cayenne

D. B.
Mansory je stekao ime zahvaljujući svojim programima namijenjenim vrhunskim modelima, a sada se u centru pažnje našao Porsche Cayenne.

Mansory je za Cayenne pripremio pomalo neobičan body kit s dodacima, a ističe se poklopac motora od karbonskih vlakana, a isti materijal je korišten i u proizvodnji usisnika zraka, prednjih blatobrana, gornjeg dijela kućišta bočnih retrovizora i pragova. Čak su i lukovi točkova prošli karbonski tretman, kao i stražnji krovni spojler i te niži lip spojler.

Svi dodaci su kompatibilni s Cayenneom i Cayenneom Coupe, a dobili su i 23-inčne felge od legura mat crne boje sa Continental gumama visokih performansi i dimenzija 315/25 R23.

Unutrašnjost je Mansory presvukao "najfinijom" kožom, a prisutni su i brojni detalji od karbona. Nebo je presvučeno Alcantarom.

Tuner je također poradio na performansama te je iz Porscheovog V8 motora izvukao 690 KS i 900 Nm obrtnog momenta remapiranjem ECU jedinice i ugradnjom modificiranog izduvnog sistema pa sada Cayenne ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde te dostiže maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Mansory je najavio i sljedeće projekte, a to su rad na Audiju RS Q8, Porsche Taycanu i Ferrarijevim modelima F8 Tributo, Portofino i 812 Superfast.

Vezani članci