Novi izgled i više snage
29

Land Rover Defender V8 Black Edition stigao iz Mansoryja

D. B.
Mansory je predstavio svoj novi paket namijenjen Land Rover Defenderu, koji uključuje promjene izgleda i povećanje snage.

Land Rover Defender nije samo jedan od najsposobnijih terenaca na planeti, nego je njegova najnovija generacija postala statusni simbol, baš kao što je slučaj s Mercedesovom G-Klasom. Poznati tuner Mansory sada nudi paket poboljšanja vlasnicima Defendera koji se dodatno žele istaći na cesti, ali uz žrtvovanje off-road performansi.

Mansoryjev modificirani Defender je nazvan Black Edition i u potpunosti je crne boje. Tuner je pripremio dramatični novi body kit koji čine redizajnirana prednja maska u crnoj boji, novi usisnici zraka, naglašeni spliter i par novi LED maglenki. Defender krase narandžasti/bronzani detalji, kao i lagana hauba od karbonskih vlakana. Tu je i veliki Mansoryjev logotip, a na krovu su nova dodatna svjetla.

Pogled na profil otkriva nove crne felge veličine 24x10 inča s gumama dimenzija 295/30. Nažalost, ova kombinacija felgi i guma je praktično beskorisna izvan asfalta.

Nazad se ističe veliko krilo iz dva dijela, a tu su i nova vrata prtljažnika te difuzor. Kao što je slučaj naprijed, nazad se također nalaze narandžasti/bronzani detalji.

Unutrašnjost je također modificirana s ukusom, što se ne može reći za mnoge Mansoryjeve projekte. Meka Alcantara nalazi se na sjedištima, panelima vrata, armaturnoj ploči i stropu, dok narandžasti konac pravi kontrast.

Tuner je povećao snagu Defenderovog 5,0-litarskog V8 motora, tako da sada razvija 650 KS i 870 Nm obrtnog momenta, a to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,7 sekundi te dostizanje maksimalne brzine od 250 km/h.