Izazvao kontroverze
26

Nekadašnji Cenin Ford GT ponovo ponuđen na prodaju

Klix.ba
Ford GT iz 2017. godine koji je izazvao kontroverze i pravnu bitku ponovo je ponuđen na prodaju.

Poznati američki hrvač, glumac i reper John Cena se našao u centru pažnje kada je prodao svoj Ford GT 2017. godine jer ga je kompanija Ford tužila da je prekršio ugovor koji zabranjuje preprodaju nakon kupovine. Nakon dramatične pravne bitke s proizvođačem automobila, Cena je postigao nagodbu s Fordom. Međutim, sada je automobil ponovo na aukciji kuće Mecum.

Plavi Ford GT je nov koštao blizu 500.000 dolara, a s obzirom na stroga pravila kupovine te da je bilo teško uopće dobiti priliku za kupovinu, oni koji ga žele vjerovatno neće oklijevati da plate dvostruko ili čak trostruko više.

Kada je automobil prvi put prodan na aukciji, kupac je izdvojio 1,7 miliona dolara, a GT je kasnije promijenio nekoliko vlasnika. Posljednji put je kupljen za 1,32 miliona dolara, a pretposljednji za 1,54 miliona dolara.

Ovaj Ford GT je lakiran u Liquid metalik plavu boju, pokreće ga 3,5-litarski twin-turbo V6 motor koji isporučuje 647 KS te koji je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Snaga se prenosi na stražnje točkove. Automobil je prešao svega 1.022 km.