Audi objavio teaser koncepta AI:me uoči debija u Šangaju

Klix.ba
2.4.2019. u 15:20
13
3
Audi objavio teaser koncepta AI:me uoči debija u Šangaju
13
Audi objavio teaser koncepta AI:me uoči debija u Šangaju
Posljednji impresivni Audijev koncept bio je Q4 E-Tron električni crossover koji je debitovao na Sajmu automobila u Ženevi prošlog mjeseca, a sada je njemačka kompanija pripremila još jedan za šangajski sajam.
Q4 E-Tron je izgledao gotovo spreman za proizvodnju, a očekuje se da ona počne 2020. ili 2021. godine. Međutim, novi koncept je definitivno daleko od proizvodnje, nazvan je AI:me i bit će predstavljen 15. aprila na Sajmu automobila u Šangaju.Jasno je da se ne radi o tipičnom Audijevom automobilu, jer koncept barem iz priloženog teasera ima oblik kompaktnog putničkog automobila s niskom linijom krova naprijed i nešto uglovitijim pristupom nazad. Konfiguracija sjedišta u unutrašnjosti zasad nije poznata, ali se čini da ima mjesta za četiri putnika.

"Audi AI:me je ime nove dizajnerske studije koju brend sa četiri prstena predstavlja na Sajmu automobila u Šangaju 15. aprila. Koncept ilustruje viziju autonomnog kompaktnog automobila za megagradove sutrašnjice", navodi se u Audijevom saopćenju.Skica unutrašnjosti otkriva zanimljiv dizajn instrument table s masivnim ekranom iza upravljača, kao i drvene panele. Automobil će vjerovatno demonstrirati Audijeva posljednja AI dostignuća i autonomne tehnologije.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: