Specijalni Vantage GT3
10

Aston Martin će učestvovati na čuvenoj brdskoj trci Pikes Peak

E. L.
Posebno pripremljen Aston Martin Vantage GT3 vozit će Britanac Robin Shute koji je na čuvenoj brdskoj trci Pikes Peak (Colorado, SAD) do sada zabilježio tri pobjede.

Iz britanske kompanije Venture Engineering koja je partner Aston Martinovog odjela za trkaće aktivnosti stiglo je saopštenje u kojem je potvrđeno da će među učesnicima ovogodišnjeg izdanja čuvene brdske trke Pikes Peak po prvi put biti i jedan automobil Aston Martina.

Posebno pripremljenim trkaćim modelom Vantage GT3 upravljat će trostruki pobjednik Pikes Peak-a Robin Shute koji je ujedno i prvi Britanac koji je bio najbrži na čuvenom vijugavom usponu „prema oblacima“.

U AMR-u (Aston Martin Racing) su za ovogodišnji izazov pripremili Vantage GT3 čiji je 4-litarski biturbo V8 motor podešen za snalaženje na velikoj nadmorskoj visini (od 1.440 do 4.302 metara), a ostale dorade na automobilu koji će 25. juna nastupati u klasi Time Attack 1 uključuju rekalibriran mjenjač, optimiziranu aerodinamiku i smanjenu masu.

S premijernim ulaskom u novu disciplinu u AMR-u i Venture Engineeringu već su potvrdili da će Vantage GT3 biti na listi Pikes Peak učesnika i naredne godine u kojoj će se na 20-kilometarskoj stazi sa 156 zavoja takmičiti u klasi Unlimited.

"Ovogodišnjim učešćem želimo da se na romantičan način podsjetimo na osnivača kompanije Aston Martin Lionela Martina koji je 1913. godine učestvovao na sličnoj trci Aston Clinton Hill Climb“, rekao je Andy Williamson, komercijalni direktor Venture Engineeringa.