Svijet
41

Tragedija u Njemačkoj: Mladić iz Janje se bacio pod voz

Piše: D. Brkić
U potrazi za boljim životom prije nekoliko mjeseci tridesetogodišnji Namik Adanalić iz Janje otišao je sa porodicom u Njemačku, a okrutnom igrom sudbine u rodno mjesto bit će vraćen u mrtvačkom sanduku.
Namik Adanalić
Namik Adanalić
Zajedno sa nekoliko prijatelja, kako nezvanično saznajemo, Adanalić je u nedjelju proslavljao 30. rođendan, a nedugo nakon što se rastao sa njima proširila se tragična vijest o njegovoj smrti.

Namik Adanalić se, kako su nam ispričali njegovi prijatelji, bacio pod voz i na tragičan način okončao svoj mladi život.

"Još uvijek nemamo zvaničnih informacija. Čuli smo za tragičnu vijest koja je šokirala sve one koji su ga poznavali“, ispričao nam je jedan od Adanalićevih prijatelja.

U Janji je Namik Adanalić poznat pod nadimkom Regan. Igrao je u nižerazrednom OFK Janja 2009, a sa Facebook stranice tog kluba prenosimo dio oproštajne poruke:

"Naša vječita desetka, fudbaler koji se do sada upisao u historiju kluba sa najdužom minutažom u igri i sa najviše postignutih golova za naš klub. Fudbaler koji je uvijek za svoj klub OFK "Janja 2009“ davao maksimum na terenu, fudbaler kojeg smo svi iskreno poštovali i voljeli. Fudbaler kojeg je čaršija voljela. U našim srcima ti ćeš uvijek ostati...“

Nezvanično saznajemo kako je Adanalić sa porodicom, suprugom i djetetom, otišao tražiti azil, ali da je došlo do određenih porodičnih problema. Upravo porodične nesuglasice dovode se u eventualnu vezu sa odlukom Namika Adanalića da se baci pod voz.

Građani Janje šokirani su viješću o tragičnoj smrti još jednog mladog sugrađanina. Vrijeme dženaze Namika Adanalića bit će naknadno određeno.