Vrhunska usluga i maseri
15

U Salonu TMP-a posao dobile tri slijepe i slabovidne osobe

Piše: E. G.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru ustanove TMP Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba u sarajevskom naselju Nedžarići danas je otvoren Salon za fizioterapeutske usluge.

Salon je otvoren uz pomoć Fonda za profesionalnu rehabilitaciju FBiH i koštao je 50.000 KM. Kako je rečeno prilikom otvaranja, radi se o salonu koji je moderno opremljen i koji će pružati vrhunsku uslugu. Zapošljavat će i troje slijepih i slabovidnih fizioterapeuta, kao i određeni broj volontera.

Jedna od uposlenica je Ervina Hajduković, fizioterapeutski tehničar. Kako je rekla za Klix.ba, do sada je radila na nekoliko mjesta, ali se nada da će na ovom dobiti priliku da se dokaže u najboljem svjetlu. Ugovor koji je potpisala je na određeno vrijeme, no Ervina se nada da će na tom poslu ostati i duže od predviđenog roka.

“Ranije sam radila u Domu zdravlja na Vojničkom Polju, u Udruženju paraplegičara i na još nekim mjestima, a od 15. februara sam ovdje. Salon je stvarno dobro opremljen i bit će lijepo raditi tu. Zajedno sa mnom radi kolega koji je slijep i još jedna slabovidna djevojka. Radit ćemo sve vrste masaža, manuelne, elektroterapije, termo i krioterapije, kao i kineziterapije i fitnes”, objasnila je Hajduković.

Direktor društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih Veselin Rebić je rekao da Fond za profesionalnu rehabilitaciju FBiH inače podržava ustanovu na čijem je čelu te je dodao da je otvaranje salona bila najbolja opcija u koju je investiran novac Fonda.

Otvaranju Salona je prisustvovao, između ostalih, i ministar rada i socijalne politike BiH Vjekoslav Čamber, koji je naglasio da se u društvu treba stvarati slika o slijepim i slabovidnim osobama kao o ljudima koji su korisni društvu, a ne onima koji predstavljaju teret.