BiH
0

Hadžić: Do 2014. godine bit će izgrađeno 130 km autoceste u BiH

FENA
Damir Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Damir Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas s ambasadorom SAD-a u BiH Patrickom Moonom o trenutnim aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru 5c, projektu digitalizacije, Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) te javnom radio-televizijskom sistemu u BiH.

Ministar Hadžić je informirao ambasadora Moona o aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru 5c istaknuvši da će Bosna i Hercegovina do kraja 2014. izgraditi oko 130 km autoceste, saopćila je danas Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

Hadžić je kazao da su svi u BiH svjesni razvojnog značaja ovog infrastrukturnog projekta i naglasio da treba razmišljati i o drugim modalitetima gradnje, poput privatno-javnog partnerstva, da bi se dinamika gradnje ubrzala.

Ambasador Moon je izrazio zadovoljstvo što se ubrzala dinamika radova na koridoru 5c, jer se radi o projektu od velikog značaja za budućnost BiH naglasivši da postoji i interes američkih kompanija za učešće u izgradnji koridora.

Ministar Hadžić i ambasador Moon su razmijenili mišljenja o funkcioniranju RAK-a i JRTV sistema u BiH, a složili su se da su nezavisnost i transparentnost RAK-a i JRTV sistema u BiH neophodni preduvjeti za normalno i nezavisno funkcioniranje medija u BiH.