Nogomet
6

Pogledajte kako izgleda Trening centar NSBiH, postavljene su i stolice na tribini

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Postavljanjem stolica na tribinu Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine završeni su grubi radovi, a preostalo je tek nekoliko "sitnih" poslova da se uradi do svečanog otvaranja zakazanog za 2. septembar.

Kompleks iz dana u dan u dobiva na kvaliteti i izgledu, a današnjim završetkom radova na tribini vanjski izgled je u potpunosti završen.

Pristupni put do trening centra NSBiH u potpunosti je asfaltiran, a jedini problem radnicima predstavljaju visoke temperature, pa više pažnje posvećuju održavanju travnjaka. Sobe za igrače i stručne štabove timova u potpunosti su završene, a konferencijska dvorana je spremna da primi selektore i predstavnike sedme sile.

Sala za rekreaciju je u potpunosti završena, a igrači će tokom priprema imati mogućnosti da se odmore uz bilijar ili stoni fudbal.

Izvođači radova su zadovoljni tokom radova i urađenim poslom, a nadaju se će zadovoljiti i veliki broj zvanica iz zemlje i inozemstva koje će prisustvovati otvaranju Trening centra NSBiH.

Svečano otvaranje Trening centra zakazano je za 2. septembar, a vrpcu će u prisustvu predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića i generalnog sekretara Jasmina Bakovića, presjeći i predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Investicije UEFA-e i FIFA-e sa posredstvom Nogometnog saveza BiH iznose više od 8.000.000 KM, a Općina Zenica je o svom trošku, osim zemljišta koje je dato u koncesiju na period od 40 godina, do trening centra dovela i priključke za struju, vodu, grijanje...

Trening centar NSBiH će biti jedan od najsavremenijih trening centara u regionu, a služit će za pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine.