Nogomet
6

Pato veoma blizu potpisa za Chelsea, agent stigao u Englesku

Klix.ba
Alexandre Pato
Alexandre Pato
Nakon što je Independent objavio da će Alexandre Pato u zimskom prelaznom roku stići u Chelsea, tu informaciju je potvrdio i brazilski ESPN.

Chelsea je navodno veoma blizu dovođenja bivšeg napadača AC Milana Alexandrea Pata iz Corinthiansa. Dvadesetšestogodišnji brazilski napadač je ranije povezivan i sa Aston Villom, no, menadžer Chelseaja Guus Hiddink je odlučan da ga dovede u svoju ekipu, a i sam Brazilac, kako se moglo očekivati, preferira dolazak na Stamford Bridge.

Koliko je Chelsea ozbiljan u namjeri da dovede pojačanje govori i činjenica da je Patov agent već stigao u Englesku i da pregovara s čelnicima engleskog tima. Tu ne bi trebalo biti problema, a kako tvrdi ESPN, Pato je siguran da će za nekoliko dana promijeniti sredinu.

Brazilac će u Chelseaju godišnje zarađivati 2,5 miliona dolara, što je gotovo jednako zaradi koju ima u Corinthiansu. Mogao je zarađivati 3,3 miliona dolara godišnje da je prihvatio ponudu kineskog kluba Tianjin Quanjiana, ali je ipak odlučio da se preseli u Englesku.