Nogomet
58

Meč Marseille - Braga se odgađa jer su gostima pokradene sve kopačke

Piše: E. B.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Meč četvrtog kola Evropske lige između Marseillea i Brage moguće je da ne bude odigran večeras. Razlog je pomalo nevjerovatan - gostujućim igračima su lopovi ukrali sve kopačke!

Igrači portugalske ekipe su sinoć trenirali na stadionu Velodorome, te su ostavili opremu u svlačionici. Jutros kad su došli, imali su šta da vide - lopovi su provalili u svlačionicu i odnijeli im sve kopačke!

Još uvijek nije poznato da li je do provale zaista došlo, ili je u pitanju neslana šala.

Policija je jutros izvršila uviđaj, ali nikakvih dokaza još uvijek nema. Čak štaviše, radnik obezbjeđenja stadiona nije primijetio ništa čudno tokom noći, a čak ni brava na vratima nije obijena, niti je bilo tragova nasilnog otvaranja.

Francuski klub je ponudio vodstvu Brage privatni avion kojim bi otišli po kopačke u Portugal, ali su gosti to odbili. Francuzi su ponudili i da im kupe nove kopačke, ali je i taj prijedlog odbijen i Portugalci su zatražili odlaganje utakmice.

Predsjednik Marseillea Vincent Labrune je u izjavi za francuske medije odbacio mogućnost odlaganja meča, no vidjet ćemo šta će UEFA reći na sve to.

Meč bi se trebao igrati od 19 sati.