Nogomet
1

Iranska fudbalska federacija uputila izvinjenje Messiju

Anadolija
Lionel Messi (Foto: Anadolija)
Lionel Messi (Foto: Anadolija)
Predsjednik Iranske fudbalske federacije Ali Kafasiyan uputio je izvinjenje reprezentativcu Argentine i jednom od najboljih fudbalera današnjice Lionelu Messiju, zbog uvreda koje su pojedini Iranci uputili argentinskom fudbaleru. 

"Upućujem izvinjenje Lionelu Messiju u ime Fudbalske federacije Irana i iranskog fudbala", kazao je Kafasiyan u intervjuu za iranske novine Teheran Times.

On je rekao kako su uvrede pojedinih navijača na račun Messija "za postiditi se", te da je istraživao kada je Messijev rođendan kako bi mu, u znak izvinjenja, poslao poklon. 

Nakon izvlačenja grupa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na Facebook stranici Iranske fudbalske federacije napisano je preko 40 hiljada uvredljivih komentara na račun Lionela Messija. Nakon toga veliki broj iranskih ljubitelja "najvažnije sporedne stvari na svijetu" napisao je poruke izvinjenja Messiju, te poruke kojim su mu pružili podršku. 

Izvlačenjem grupa za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, Iran je "upao" u grupa F zajedno sa Argentinom, Bosnom i Hercegovinom i Nigerijom.