Nogomet
20

Interovi navijači: Poslije Mourinha se osjećamo kao siročad

Klix.ba
Interovi navijači traže povratak Portugalca
Interovi navijači traže povratak Portugalca
Inter je sinoć poražen od Rome, što je značilo i kraj takmičenja za ovu ekipu u Kupu Italije. Navijači su još jednom izrazili nezadovoljstvo igrama svoje ekipe.

"Nakon Mourinha se osjećamo kao siročad nekoga ko zna kako prenijeti osjećaj pripadnosti ovim bojama", stajalo je na velikom transparentu na stadionu Giuseppe Meazza uoči početka utakmice. Portugalski stručnjak je prije tri godine osvojio trostruku titulu sa Nerazzurrima i, sudeći prema reakcijama, navijači priželjkuju njegov povratak.

Inter je od Mourinhovog odlaska u Real Madrid imao čak pet trenera. Portugalca je naslijedio Rafa Benitez koji je "izdržao" samo pet mjeseci na klupi Intera, a sada tim bezuspješno vodi Andrea Stramaccioni.

Mourinho je nedavno izjavio da naredne sezone neće trenirati Inter, ali dodao je da bi se jednog dana volio vratiti u taj klub.

Transparent navijača Chelseaja
Transparent navijača Chelseaja

Osim Interovih i navijači Chelseaja priželjkuju povratak Special Onea. U utakmici protiv Manchester Cityja, navijači londonskih Plavaca pokazali su transparent na kojem je pisalo "Poseban. Genije. Legenda. Jose, vrati se kući".