Nogomet
15

Glavni skaut Uniteda pratio Falcaa protiv Granade

Totalsport
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Glavni skaut Manchester Uniteda Jim Lawlor gledao je u nedjelju uživo napadača Atletico Madrida Radamela Falcaa, otkriva Daily Mail.

Podsjetimo, španska Marca prošle sedmice je objavila informaciju kako je sjajni kolumbijski nogometaš sasvim blizu prelaska na Old Trafford. Štaviše, madridski dnevni list je naveo i kako je United već platio predujam za transfer, te da bi ukupna odšteta mogla iznositi oko 55 miliona eura. Engleski su mediji nakon toga dodali i kako bi menadžer Uniteda Alex Ferguson mogao u sklopu odštete u Atletico poslati meksičkog napadača Javiera Hernandeza.

Ferguson zasad ne komentariše nagađanja, ali u nedjelju je poslao svog čovjeka od povjerenja u Madrid, što bi moglo dodatno "podgrijati" nagađanja da je transfer na pomolu. Atletico je, inače, pobijedio Granadu s 5-0, a Falcao je postigao dva pogotka. Ukupno je ove sezone u Primeri dao 24 gola i treći je strijelac lige.

S obzirom na odlično nedjeljno izdanje, očekuje se da će se Lawlor vratiti kući pun pozitivnih dojmova o 27-godišnjem Kolumbijcu za kojeg su interes posljednjih mjeseci navodno pokazivali i Chelsea i Manchester City.