Nogomet
11

Drogba: Godine ništa ne znače, želim još da se dokazujem

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
U razgovoru za talijanski Tuttosport bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba otkrio je da u njemu, iako je u 36. godini života, i dalje gori velika vatra za igranjem utakmicama na najvišem nivou.

Drogba je na ljeto 2012. godine, nakon što je s londonskim Chelseajem podigao trofej pobjednika Lige prvaka, otišao i Kinu i kratkotrajno nastupao za šangajsku Shenhuu. Međutim nakon svega 11 utakmica i osam postignutih pogodaka Drogba se vratio u Evropu, tačnije Galatasaray, s kojim je prošle sezone osvojio prvenstvo i dogurao do četvrtfinala Lige prvaka.

"Dok sam bio u Kini osjetio sam da u sebi još imam ono potrebno za nastupanje u evropskom nogometu. Nisam gotov. Osjetio sam potrebu za novim dokazivanjem u Ligi prvaka i zato sam se vratio. Godine ništa ne znače! To je samo broj. Sve ovisi o individualnoj kvaliteti, iskustvu i fizičkom stanju. Nakon svih ovih godina provedenih na travnjaku ja se i dalje osjećam sjajno i mogu reći da sam čak i napredovao", rekao je napadač turskog kluba.

Galatasaray je novu sezonu Lige prvaka otvorio teškim 1-6 domaćim porazom od Real Madrida, a ove srijede gostuje kod Juventusa.