Nogomet
7

Degryse: Hazarda treba napucati nogom u stražnjicu

Totalsport
Eden Hazard (Foto: EPA)
Eden Hazard (Foto: EPA)
"Eden Hazard je takav tip nogometaša kojeg je ponekad potrebno napucati nogom u stražnjicu da bi radio", rekao je bivši belgijski reprezentativac Marc Degryse.

Iako je imao sjajnu sezonu u dresu Chelseaja, u kojoj je osvojio i nagradu za najboljeg mladog igrača engleske Premierlige, Hazard je pomalo sve pokvario u završnici kada je ušao u "rat" s menadžerom Joseom Mourinho. Portugalski ga je stručnjak javno kritizirao da se ne zalaže dovoljno na treningu, što je 23-godišnjaku bilo jako teško prihvatiti, pa se drznuo odgovorit mu i izjaviti da nije siguran u ostanak u londonskom klubu.

Cijeli je taj slučaj prokomentirao Degryse, čovjek koji je 12 godina predvodio napad Belgije.

"Hazard se mora više zalagati u odbrani. Protiv Švedske se u nekoliko navrata isključio i nije sudjelovao u odbrani. Baš kao i u polufinalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida. Ukoliko ne promijeni svoj pristup, Marc Wilmots (selektor Belgije) morat će razmisliti o opciji da ga ostavi na klupi. Eden je jedan od onih nogometaša koje je potrebno napucati nogom u stražnjicu da bi radili", rekao je Degryse za The Daily Mail.

Belgija će na predstojećem Svjetskom prvenstvu igrati u grupi H zajedno s Alžirom, Južnom Korejom i Rusijom.