Nogomet
9

Barcelona u gostima potopila Cordobu rezultatom 8:0 i ostala na vrhu tabele

Piše: Edin Isanović
Barcelona je u okviru 35. kola španske nogometne elite očekivano u gostima savladala posljednjeplasiranu Cordobu rezultatom 8:0. Tako su Katalonci ostali na vrhu tabele i povećali prednost nad Realom na pet bodova. Kraljevski klub večeras gostuje Sevilli i pokušat će pobjedom smanjiti prednost Barcelone na minus dva.

Gosti su krenuli ofanzivno u ovom meču. Pokušavali su u ranoj fazi utakmice postići pogodak. Ipak, to su uspjeli tek u 42. minuti.

Messi je asistirao za Rakitića koji je matirao Carlosa za 0:1. To nije bio konačan rezultat prvog poluvremena. U drugoj minuti sudijske nadoknade Iniesta proigrava Suareza koji pogađa za 0:2. Tako su izabranici Luisa Enriquea prvi dio riješili u svoju korist.

I u nastavku gosti nastavljaju napadati. Već u 47. minuti Messi je , na asistenciju Alvesa, povećao na 0:3. Šest minuta poslije isti asistent je proigrao Suareza koji je Carlosa matirao po četvrti put.

Peti pogodak za goste postigao je Pique u 65. minuti meča. Igrao se 80.minut kada je Messi povećao na 0:6, a samo pet minuta poslije Neymar sa jedanaest metara pogađa za 0:7. To nije bio konačan rezultat. Suarez je svoj treći, a osmi gol za Katalonce, postigao u 88. minuti utakmice.

Barcelona je ovim trijumfom došla do 87. boda.