Almas Smajlović
0

'Erogene zone se ne raspadaju'

Sarajevo-x.com
Almas Smajlović
Almas Smajlović
Vijest o raspadu sarajevske grupe Erogene zone iznenadila je njihove fanove, koji nakon višestruko nagrađenog albuma "Mistični znaci", sa nestrpljenjem očekivali njihov novi nosač zvuka. Frontman grupe Almas Smajlović za Sarajevo-x.com je potvrdio da se grupa ipak ne raspada već da su članovi benda odučili na dužu pauzu.

"U posljednje vrijeme nismo bili aktivno kada je u pitanu snimanje, pa smo se dogovorili da uzmemo dužu stanku. Prilikom ponovnog okupljanja, snimanje pjesama i novog albuma bi nam trebao biti prioritet, kako bismo publici koja nas prati pružili nešto novo“, kazao je Almas za Sarajevo-x.com.

U međuvremenu, članovi benda ne namjeravaju počinjati samostalne muzičke projekte, a termin ponovljno okupljanje još nije utvrđen.

Rock grupa osnovana je krajem 1992. godine, a prvi album "Šuti seko šuti“ odštampan je u samo 500 primjeraka, te nije bio pušten u javnu distribuciju. Krajem 1997. godine snimili su drugi album "Robija“ a dvije godine kasnije "XXL", a najbolje kritike su dobili za album "Mistični znaci", objavljen 2003. godine.

Posljednji singl "Reci", Almas je snimio sa članovima grupe "Konvoj", a radi se o socijalno angažiranoj pjesmi kojom su izvođači htjeli dati svoj doprinos u borbi za ostvarenje svih ljudskih prava i sloboda u BiH.