Film/TV
0

Quentin Tarantino pronašao novu muzu

Klix.ba
Glumica Jennifer Jason Leigh igrat će glavnu ulogu u filmu Quentina Taratina "The Hateful Eight".

Pedesetdvogodišnja glumica igrat će ulogu Daisy Domergue, zatvorenicu optuženu za ubistvo i osuđenu na smrt vješanjem. Za ovu ulogu borile su se Michelle Williams, Hilary Swank, Robin Wright i Demi Moore.

Leigh je bila jedna od Tarantinovih favoritkinja zbog različitog i bogatog CV-a u Hollywoodu. Radila je klasične filmove visokoškolske drame 1980-ih godina "Fast Times at Ridgemont High", naučno-fantastičnih filmova 1990-ih poput horora "Existenz" do postmoderne drame u 2008. godini "Synecdoche".

Uvod u trailer skraćeno opisuje sinopsis koji film "The Hateful Eight" najavljuje kao priču o lovcima na ucijenjene glave koji se u Wyomningu sklone od snježne oluje pa otkriju da između njih postoji krvava veza isprepletena izdajom i obmanama. Vrijeme radnje je smješteno u period nakon američkog civilnog rata.

Među glumcima koji će se pojaviti u filmu su Samuel L Jackson (Major Warren), Kurt Russell (John Ruth), Tim Roth (Oswaldo Mobray), Michael Madsen (Joe Gage), Walton Goggins (Chris Mannix), te Bruce Dern (General Smithers). James Remar (Jody), James Parks (OB), Dana Gourrier (Minnie) i Zoe Bell (Six-Horse Judy) igrat će sporedne uloge.

Scene filma snimat će se u Coloradu, a u kinima bi se trebao pojaviti krajem 2015. godine.