Tokom vožnje
214

Autobus u kojem su bili Dodik i Vučić se zaglavio u blatu, morali ga napustiti

I. Sa.
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić polaže danas kamen temeljac povodom početka izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu, a između ostalog, tu je bio prisutan i predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

Međutim, u centru javnosti su se ovog puta našli zbog drugog razloga. Autobus u kojem su se nalazili se zaglavio u blatu (od 44 minute na snimku).

Kako se može vidjeti na snimku, stajali su nekoliko minuta, a onda su prešli u drugi autobus na što je Vučić rekao:

"Moramo u drugi autobus, pošto se ovaj zaglavio u blatu. Teški smo, Dragane, šta da ti kažem.. Ja po kilaži, Dragan ovako kao čovjek, ali svakako smo teški. Znaš li koliko smo vode bacili i ne vrijedi opet i mi se zaglavimo".

Vučić je komentarisao i reakciju State Departmenta zbog ulaska Nenada Popovića i Aleksandra Vulina u vladu Srbije koja se tek formira pa je to uporedio sa sankcijama koje su uvedene Dodiku.

"Pa dobro, i Milorad Dodik je pod sankcijama SAD i evo ga pored mene. Evo, družimo se. Jednom nedjeljno popijemo, on čašu rakije, ja čašu vina i šta s tim? To za nas nije lijepa vest, ja se nadam da ćemo imati dobre odnose sa našim američkim partnerima. Izuzetno je važno da imamo da imamo dobre odnose. Nisam srećan zbog njihove reakcije, ali Vladu Srbije biraju građani Srbije. Šta to znači? Kad protiv nekog uvedu sankcije mi treba da ponizno pokunjimo glavu i da kažemo: 'Da, hvala vam što ste nas obavjestili ko ne smije da bude ništa'. Pa, predsjednika Dodika je birao narod i ja poštujem volju naroda kao što i ovdje poštujem volju onih koji su izabrani", rekao je novinarima.

Uz njih, ovom događaju su prisustvovali ambasador Kine u Srbiji Li Ming, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, ministar finansija Srbije Siniša Mali, selektor fudbalske reprezentacije Srbija Dragan Stojković Piksi...