Neiskorištena šansa
0

Rukometaši Srbije nakon triler završnice protiv Španije ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometni reprezentativci Srbije su u revanš meču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Novom Sadu pobijedili selekciju Španije rezultatom 25:22 i tako se oprostili od plasmana na SP zbog poraza u prvom meču rezultatom 32:28.

Srbija je sjajno počela utakmicu i imala u više navrata po pet golova prednosti da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 15:11 u korist naših istočnih komšija.

Imala je Srbija i plus šest u drugom dijelu, bilo je 21:15, ali je Španija konsolidovala odbranu do kraja susreta i stigla do odgovarajućeg rezultata.

U finišu je viđena prava drama. U 59. minuti susreta je Dujshebaev dobio dvije minute da bi u narednom napadu Vanja Ilić pogodio za 25:22. Uslijedio je neuspješan napad Španaca, a onda je Kos uzeo posljednji napad i šutirao, ali bezuspješno te je Španija nakon drame ostvarila plasman na SP.

Srbiju je do pobjede vodio Vanja Ilić sa šest golova dok je Miloš Orbović dodao četiri, a Dejan Milosavljev je imao 16 odbrana.

Kod Španaca Aleix Abello je postigao pet golova dok su Ferran Sole i Daniel Dujshebaev te Daniel Fernandez dodali po tri, a Rodrigo Corrales je imao 1osam odbrana dok je Perez de Vargas dodao četiri.

Dodajmo da se i selekcija Slovenije plasirala na Svjetsko prvenstvo i to nakon prave drame. Slovenci su poraženi u prvom meču na svom terenu rezultatom 27:26 da bi u revanšu pobijedili rezultatom 34:33 pa su nakon boljeg izvođenja sedmeraca ostvarili plasman na SP.

Rezultat:

Srbija - Španija 25:22 (15:11) (28:32, rezultat prvog meča)