PSG favorit
41

Večeras se igra drugo polufinale Lige prvaka: Edin Terzić s Borussijom lovi najveće dostignuće u karijeri

H. H.
Mbappe i Reus ponovo će biti glavne uzdanice timova (Foto: EPA-EFE)
Mbappe i Reus ponovo će biti glavne uzdanice timova (Foto: EPA-EFE)
Borussia Dortmund i PSG večeras igraju drugi ssuret polufinala Lige prvaka. Favorit je pariski klub, koji je u nedjelju postao prvak Francuske, ali i popularni Milioneri su već pokazali da mogu biti krupan zalogaj za sve.

Nijemci i Francuzi su se već sastali u grupnoj fazi, gdje je PSG na domaćem terenu pobijedio 2:0, a u Dortmundu su dva kluba odigrala 1:1. Žuto-crnim je ovo peto polufinale Lige prvaka, ali prvo od 2013. Za PSG je ovo četvrto polufinale i obje ekipe gledaju ka Wembleyju i finalu.

"PSG nas čeka. Prva utakmica protiv njih nije bila dobra. U drugoj smo se prilagodili i bili bliži pobjedi. Mislim da smo danas mnogo bolja ekipa nego kada smo igrali u grupi", rekao je u najavi utakmice trener Borussije Edin Terzić kojem bi plasman u finale sasvim sigurno bio najveće dostignuće u karijeri.

S druge strane, strateg Parižana Luis Enrique, sretan je što je njegova ekipa u prilici da se bori za finale.

"Najbolji osjećaj za igrača ili trenera je vidjeti da tvoj rad usrećuje ljude. Nema ništa važnije od toga. To se ne može kupiti. Zato mi moramo dati sve od sebe u polufinalu i pobijediti", kazao je španski trener.

Borussia je u osmini finala eliminisala PSV ukupnim rezultatom 3:1, a u četvrtfinalu Atlético Madrid 5:4. PSG je prvo eliminisao Real Sociedad sa 4:1, a potom Barcelonu sa 6:4.

Utakmica na Signal Iduna Parku počinje u 21 sat, a možete je gledati na kanalu Arena Sport 1. Također, tekstualni prijenos meča možete pratiti na portalu Klix.ba.