Gotovo je
39

Real Madrid donio odluku o Modrićevoj sudbini iako je on imao drugu želju

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Španski list Relevo danas je objavio ekskluzivnu vijest o Luki Modriću i Real Madridu, pošto tvrde da je Kraljevski klub donio konačnu odluku da Hrvatu ne ponudi novi ugovor.
Modrićev aktuelni ugovor ističe na kraju sezone i dugo se već priča o njegovom odlasku, koji je najavljen još jesenas, ali posljednih dana aktuelizirala se priča o mogućem ostanku.
Za Modrićev ostanak bili su i navijači, koji su mu tokom šampionskog govora skandirali da ostane, Hrvat nije imao ništa protiv, ali Real je prelomio i rekao da neće nastaviti saradnju sa svojom legendom.

"Odluka je praktički pala i u narednim danima će klub pripremiti dostojanstven oproštaj koji želi upriličiti legendarnom Modriću", piše Relevo.

Modrić je bio za to da produži ugovor za još jednu godinu, spreman je bio i smanjiti svoja primanja, ali nije to moglo uvjeriti čelnike Real Madrida koji jednostavno žele prostor dati mlađim igračima.

U prvom redu radi se o Turčinu Ardi Guleru, koji je ljeta 2023. godine i doveden kako bi naslijedio 38-godišnjeg Modrića.

Modrić je gotovo cijelu sezonu na izmaku i bio u drugom planu u Realu, pošto je uglavnom šansu dobijao s klupe za rezervne igrače pa je rastanak ovog ljeta i očekivan slijed događaja.

Oslobađanjem budžeta odlaskom Modrića Real želi i napraviti prostor za dolazak Kyliana Mbappea, Francuza koji će zasigurno biti novi najplaćeniji nogometaš Kraljevskog kluba, a njegovo zvanično predstavljanje u Realu se očekuje odmah po okončanju sezone.

Tako nam preostaje još samo da vidimo kakav će to oproštaj Real prirediti Modriću, čovjeku koji je dres ovog kluba oblačio 531 put, postigao je 39 golova i upisao 86 asistencija.

S Realom je Modrić osvojio pet titula u Ligi prvaka, a do šeste će imati priliku doći 1. juna na Wembleyju, kada Real igra s Dortmundom u finalu. Uz to je Hrvat s Kraljevima bio i četiri puta prvak Španije.