U 86. minuti
63

Pogledajte scenu koja će proganjati Topnike: Pep leži na terenu nakon odbrane vrijedne titule

N. M.
Nogometaši Manchester Cityja sinoć su u Londonu stigli vjerovatno do ključne pobjede u borbi za titulu prvaka Engleske s Arsenalom, pošto su s 2:0 savladali Tottenham.

Tottenham je propustio dva zicera kojim je mogao uskratiti Građanima ovu pobjedu, a scena iz 86. minute utakmice dugo će proganjati navijače Arsenala.

Izbio je tada sam pred golmana Stefan Ortegu napadač Pijetlova Heung Min Son, ali rezervni golman Cityja čudesno je odbranio.

Nakon što je Son promašio, kamera je pokazala reakciju Guardiole, a španski menadžer ležao je na travnjaku terena Tottenhamovog stadiona.

Ortega je prethodno odbranio i jedan zicer Dejanu Kuluševskom, a na teren je ušao u 69. minuti umjesto povrijeđenog Edersona, koji je žestoko reagovao na taj potez Guardiole.

Pomenuta odbrana Ortege kod šuta Sona desila se pri rezultatu 1:0, a u sudijskoj nadoknadi je za konačnih 2:0 pogodio Haaland iz penala.

City je tako stekao prednost pred posljednje kolo sezone jer ima dva boda više od Arsenala. U nedjelju od 17 sati se igra posljednje 38. kolo, City dočekuje West Ham, a Arsenal Everton i Topnicima je potreban kiks Građana uz njihov trijumf da dođu do titule.

Tabela: