31. kolo
37

Igman protiv Željezničara traži bodove spasa, Posušje se protiv Sloge oprašta od Mokrog Doca

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas su na rasporedu dvije utakmice Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojima će se sastati Igman i Željezničar, te Posušje i Sloga Meridian.

Željezničar, koji je osigurao opstanak u društvu najboljih, će u 15:30 sati gostovati kod Igmana koji se sa GOŠK-om u Tuzla Cityjem još uvijek bori za izbjegavanje jedanaestog mjesta koje vodi u niži rang.

S obzirom da Igman ima isto bodova kao i GOŠK, a da Tuzlacima bježi pet bodova, jasno je da bi današnjom eventualnom pobjedom napravio ogroman korak ka opstanku u ligi, a s obzirom da City u ponedjeljak igra protiv Borca koji je favorit, Igman i GOŠK bi već nakon ovog kola mogli slaviti opstanak u ligi.

U drugom susretu danas se u 19:30 sati sastaju Posušje i Sloga. Radi se o duelu petoplasirane i šestoplasirane ekipe na tabeli koje imaju isti broj bodova (41), a neće im biti svejedno koji će završiti na kraju zbog toga što je veća novčana nagrada za peto mjesto, te nas sasvim sigurno očekuje veoma zanimljiv duel.

Treba napomenuti i da će ovo biti posljednja utakmica na starom travnjaku Mokrog Doca koji će biti zamijenjen nakon 28 godina.

Radovi na terenu će biti izvođeni naredna tri mjeseca, a Posušje će svoje domaće utakmice igrati na Gradskom stadionu u Tomislavgradu, uključujući i posljednju domaću utakmicu ove sezone protiv Zvijezde 09.

Današnji susreti su u direktnom televizijskom prijenosu na Arena Sportu, a duel Igmana i Željezničara moći ćete pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Rezultati i raspored 31. kola Wwin lige BiH:

Sarajevo – Zvijezda 09 2:1

Široki Brijeg – Velež 0:1

Nedjelja, 12. maj:

15:30 Igman – Željezničar

19:30 Posušje – Sloga

Ponedjeljak, 13. maj:

17:00 Tuzla City – Borac

21:00 GOŠK – Zrinjski

Tabela: