Prvi meč polufinala
230

Borussia uz dosta sreće savladala PSG i primakla se finalu Lige prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije iz Dortmunda pobijedili su večeras na Signal Iduna Parku u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka ekipu PSG-a rezultatom 1:0 te su se tako približili plasmanu u finale elitnog takmičenja Starog kontinenta.
Prvu veliku priliku na utakmici imala je Borussia kada je Donnarumma odlično odbranio pokušaj Sabitzera.

Nastavilo se igrati otvoreno s obje strane, a devet minuta prije odlaska na odmor Borussia je povela. Fullkrug je pobjegao odbrani gostiju nakon sjajne duge lopte Schlotterbecka i onda matirao Donnarummu. Gol pogledajte ovdje.

Ujedno je 1:0 za Borussiju bio i rezultat prvog poluvremena.

PSG je u nastavku utakmice krenuo žestoko pa je u 51. minuti stativa spasila Borussiju nakon udarca Mbappea da bi u istom napadu stativu pogodio i Hakimi. Mbappe je tri minute kasnije ponovo imao dobru šansu, ali je pucao direktno u Kobela.

Nastavio je PSG pritiskati pa je dvije minute kasnije Ruiz potpuno sam glavom pucao kraj gola, a pola sata prije kraja meča odgovorila je i Borussia kada je usamljeni Fullkrug pucao preko gola.

Pravo čudo je bilo da je Borussia uspjela da ne primi gol budući da su se redale šanse pred njenim golom. Tako je Kobel čudesno odbranio nakon udarca Dembelea u 72. minuti. Deset minuta prije kraja meča ponovo je Dembele imao šansu, ali je, iako sam, pucao visoko preko gola.

Borrusia je šest minuta prije kraja meča imala i meč loptu, ali je Marquinhos blokirao u posljednji tren udarac Brandta. Ostalo je konačnih 1:0 za Borussiju.

Revanš između PSG-a i Borussije igra se u utorak u Parizu.

Rezultat i strijelac:

Borussia - PSG 1:0 (Fullkrug 36')