Prvenstvo BiH
74

Bosna propustila napad za pobjedu pa poražena u Banjoj Luci

E. K.
Foto: KK Borac Banja Luka
Foto: KK Borac Banja Luka
Košarkaši sarajevske Bosne su poraženi u šestom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine od banjalučkog Borca rezultatom 90:83 i to poslije produžetka.

Utakmica je bila izuzetno izjednačena, oba sastava su se smjenjivala u vodstvu da bi Borac u posljednju minutu ušao sa pola koša prednosti, 69:68.

Nakon toga je Sani Čampara promašio oba bacanja, a Vojin Ilić bio u skoku s jednim košarkašem Borca koji je izbacio loptu i lopta je trebala biti za Studente.

Umjesto toga sudije Ademir Zurapović, Hrvoje Ćavar i Filip Lovrić su dosudile napad za Borac koji nakon timeouta nije uspio ubaciti loptu u igru nakon pet sekundi pa je Bosna dobila još jednu priliku za pobjedu u ovom meču.

Srđan Gavrić je napravio prekršaj prije ubacivanja lopte u igru pa je svirana tehnička greška, a Dontay Caruthers je pogodio jedno slobodno bacanje prije nego li je Haris Ćurevac promašio šut za tri poena pa je susret otišao u produžetke.

Tamo je uspješnija bila ekipa Borca koja je i drugi put ove sezone slavila pobjedu protiv sarajevskog sastava budući da su pobijedili Bosnu i u Skenderiji rezultatom 81:74.

Do pobjede ih je vodio Jarod West sa 25 poena dok je Sani Čampara dodao 18 uz šest asistencija i pet skokova, a Radoš Šešlija je susret završio sa 12 poena i deset skokova. Još je dvocifren bio Kristijan Ateljević sa 11 poena.

Kod Studenata najbolji je bio Dontay Caruthers sa 17 poena, sedam asistencija i pet skokova dok je Muhamed Pašalić dodao 16 uz tri skoka i dvije asistencije. Sead Hadžifejzović je susret završio sa 13 poena i pet skokova, a Haris Ćurevac je dodao 12 uz tri skoka dok je još dvocifren bio Jure Zubac sa 11 poena, 16 skokova i tri asistencije.

Borac je sada na omjeru od četiri pobjede i dva poraza dok je Bosna na omjeru od po tri pobjede i isto toliko poraza.

U drugom meču danas Široki Brijeg je pobijedio Slobodu rezultatom 78:72, a junak Širokobriježana je bio Mateo Čolak sa 29 poena, osam skokova i pet asistencija. Na drugoj strani je najbolji bio Kareem Lamonte Brewton sa 16 poena, pet asistencija te četiri skoka.

Rezultati:

Borac - Bosna 90:83 (nakon produžetka)

Široki - Sloboda 78:72

Tabela: