20. jula u Teksasu
1

Neće se potući "za raju": Tyson i Paul će imati profesionalni meč, Iron Mike ide po 51. pobjedu u karijeri

E. B.
Kada je objavljeno da će se Mike Tyson i Jake Paul boriti 20. jula u Arlingtonu na stadionu AT&T, svi ljubitelji boksa su vijest dočekali s velikom dozom skepse.

S obzirom da boks meč organizuje Netflix, većina je mislila da će se raditi o "šou za raju", te da borba neće biti ozbiljnog karaktera.

Čak je na početku i najavljivan kao egzibicioni meč, no sada je došlo do velikog obrata.

Legendarni Tyson je svoju posljednju profesionalnu borbu imao 11. juna 2005. godine kada ga je pobijedio Kevin McBride, te je u penziju otišao sa skorom od 50 pobjeda i 6 poraza.

Nakon tog meča Tyson je odradio borbe sa Coreyom Sandersom 20. oktobra 2006. i Royem Jonesom Juniorom 28. novembra 2020., no one su se vodile kao egzibicione i nisu mu ušle u zvanični skor.

Borba protiv Paula hoće i bit će to prilika da Tyson u 59. godini upiše 51. pobjedu u zvaničnim borbama.

Poznati novinar Michael Benson je objavio da će borba 20. jula biti profesionalna, te da će se voditi kao 57. u Tysonovoj, odnosno 11. u Paulovoj profesionalnoj karijeri.

U trenutku borbe Tyson će imati punih 58, a Paul, koji je u profesionalnoj karijeri na skoru 9-1, 27 godina.

Boksat će osam rundi po dvije minute, umjesto standardnih trominutnih rundi karakterističnih za muške profi mečeve, a nosit će rukavice od 14 unci koje su nešto veće od standardnih koje viđamo na profi boks mečevima.