Pogledajte galeriju
996

Svi su "pobjegli" iz grada za Prvi maj: Puste ulice u Sarajevu, može se sresti tek pokoji prolaznik

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Prvi maj najčešće se poistovjećuje s izletima u prirodi, roštiljem, kao i kraćim putovanjima do Jadrana - što znači da su ulice gradova puste. Upravo takav prizor može se vidjeti ovog prazničnog jutra u Sarajevu.
Fotoreporter Klix.ba zabilježio je kako izgledaju ulice centra Sarajeva ovog prvomajskog jutra, a na njima se može vidjeti tek pokoji prolaznik. Uzevši u obzir da su 1. i 2. maj neradni dani, većina radnji je zatvorena, a među njima i najveći trgovački centri.

Tako se na snimku može vidjeti pust Trg djece Sarajeva, prazne ulice Titova i Ferhadija, a usput se može vidjeti i poneki automobil u prolazu.

Na jednom od trgovačkih centara naznačeno je da Prvog maja neće raditi nikako, dok je za drugi prilagođeno radno vrijeme.

Uzevši u obzir da se praznik rada u Bosni i Hercegovini uglavnom tradicionalno obilježava na otvorenom, očekuje se da će se gužva s gradskih ulica preseliti na okolna izletišta.

Tako Sarajlije, ali i posjetioci iz drugih gradova danas češće biraju lokacije poput Trebevića, Vrela Bosne ili Stojčevca.

Kada govorimo o vremenskim prilikama, dok se u jutarnjim satima očekuje stabilno vrijeme, od sredine dana prema poslijepodnevnim satima jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući u sjevernim područjima Bosne, dok na području Hercegovine se očekuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 20 i 25°C.