Zanimljivi podaci
40

Istraživanje pokazalo: U odjeći ove boje drugima smo najprivlačniji i izgledamo najinteligentnije

D. J.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Kolika je moć boje odjeće koju nosimo dokazalo je istraživanje koje je otkrilo da smo drugima ne samo najprivlačniji nego da djelujemo i najpametnije i najsamouvjerenije u odjeći jedne određene boje

Velika anketa britanske online trgovine buytshirtsonline.co.uk u kojoj je sudjelovalo više od 1.000 ispitanika tražila je odgovore na to kako boje povezujemo s određenim kvalitetama.

U svim pozitivnim kategorijama crna je osvojila prvo ili drugo mjesto, preciznije došlo se do zaključka da ljude koji nose crnu odjeću, i žene i muškarce, doživljavamo najprivlačnijima, najinteligentnijima i najsamouvjerenijima.

U kategoriji samouvjerenosti na drugom mjestu našla se crvena boja, ali i na prvom mjestu u kategoriji arogancije. Također, samo 12 posto ispitanika povezalo je crvenu s inteligencijom. Ljude koji nose žutu, narančastu i ružičastu odjeću ispitanici smatraju najmanje inteligentnima.

No crvena je ipak viceprvak u kategoriji privlačnosti, znači nalazi se odmah iza crne, dok je treća plava boja. Ljudi koji nose smeđu odjeću smatraju se najmanje privlačnima.