Dizajneri savjetuju
17

Ne radite ove pogreške pri uređenju dnevnog boravka, izgledat će neuredno i nedovršeno

D. J.
Foto: Rawpixsell
Foto: Rawpixsell
Za popularni časopis Southern Living dizajneri interijera su podijelili neke od najčešćih grešaka u uređenju dnevnog boravka.

Odabir pogrešne veličine tepiha

Dizajnerica interijera Kristin Harrison, ističe da vaš tepih za dnevnu sobu "može u potpunosti transformirati ili uništiti vaš prostor". Preporučuje postavljanje tepiha 45 do 60 cm udaljeno od zidova kako bi prostor izgledao uravnoteženo. Harrison također naglašava važnost osiguravanja da barem prednje noge okolnog namještaja dotiču tepih. "Sve manje od toga će dati dojam nedovršenosti i neuravnoteženosti", dodaje ona.

Loš položaj namještaja

Mnogi se suočavaju s izazovom pravilnog raspoređivanja namještaja u dnevnim sobama, pogotovo u većim prostorijama. "Često ljudi guraju namještaj uz zid ili u kut, što stvara neugodnu udaljenost za razgovor", ističe dizajnerica interijera Kristen Scharer. Umjesto toga, preporučuje stvaranje manjih kutaka kako bi se potaknuo međusobni razgovor. "Vaša dnevna soba trebala bi biti prostorija koja potiče interakciju", naglašava ona.

Previše sitnih ukrasa

Laura Williams naglašava i važnost izbjegavanja pretrpavanja dnevne sobe. "Iako cijenim domove koji odražavaju osobnost svojih stanara, obično je najbolje ograničiti količinu malih ukrasnih komada kako bi se izbjegao dojam nereda", ističe ona.