AKCIJA POŠUMLJAVANJA
220

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Mikrokreditna fondacija LIDER ponosno nastavlja svoju tradiciju podrške očuvanju planete Zemlje organizirajući još jedno pošumljavanje povodom Dana planete Zemlje.

Ovoga puta, akcija se odvijala na idiličnoj lokaciji Gornje Breze, pružajući priliku za prekrasno druženje među uposlenicima fondacije i njihovim porodicama.

Saradnja sa JP Šumsko-privrednim društvom ZDK, Poslovnom jedinicom "Šumarstvo" Vareš, omogućila je organizaciju akcije, uz skoro 1.000 sadnica i stručnu podršku. Osim što su doprinijeli pošumljavanju, učesnici su imali priliku i da se educiraju o važnosti šuma za ekosistem i načinima pravilne sadnje i održavanja sadnica. Poseban fokus je bio na najmlađima, čija će ih aktivna participacija u akciji sigurno inspirirati za buduće aktivnosti u zaštiti okoliša.

"Poštujući našu obavezu prema budućim generacijama i planeti Zemlji, MKF LIDER redovno organizira akcije pošumljavanja. Naša posvećenost očuvanju okoliša ogleda se u svakom drvetu koje zasadimo jer vjerujemo da zajedno gradimo zeleniju budućnost", poručuju iz MKF LIDER.

Ova inicijativa nije samo podsjetnik na imperativ očuvanja okoliša, već i ilustracija snage zajedništva u oblikovanju prosperitetnije budućnosti. MKF LIDER i njeni zaposlenici su izuzetan primjer kako se udruženim naporima i posvećenošću može postići pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu.