Razvija 20 KS više
41

Otvorena knjiga narudžbi za redizajnirani Golf GTI, cijena u Njemačkoj starta od 44.505 eura

A. M.
Volkswagen je službeno otvorio narudžbe za redizajnirani Golf GTI. Na njemačkom tržištu novi Golf GTI u osnovnoj verziji starta s cijenom od 44.505 eura. To je trenutno najskuplje izdanje Golfa.

Njemački proizvođač otvorio je narudžbe za novi Golf GTI facelift, hot-hatch verziju kompakta iz Wolfsburga. Osvježeni GTI sada ima 20 KS jači motor nego prije, što znači da 2.0 "turbak" razvija 265 konjskih snaga.

Tako nova ažurirana verzija sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu, kao i prije, od 250 km/h. Motor je uparen sa sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem, što je također nepromijenjena komponenta.

Zajedno sa snažnijim motorom, novi Golf GTI ćemo prepoznavati po revidiranom dizajnu eksterijera. Glavne novine su novi LED Plus farovi kao standard i osvijetljeni Volkswagen logo. Matrix IQ.LIGHT LED farovi su takođe dostupni, ali kao opcija. Čak i LED zadnja svjetla sada dobivaju novi svjetlosni potpis.

Standardno, novi Golf GTI starta s felgama veličine 17 inča, ali kupci mogu izabrati i veće felge od 18 inča s doplatom od 705 eura ili 19 inča za dodatnih 865 eura, odnosno 1.630 eura za reprezentativne Queenstown felge kao na slici ispod. U osvježenom putničkom prostoru, Golf GTI stiže opremljen s digitalnim instrumentima Digital Cockpit Pro, kao i 12,9-inčnim multimedijalnim ekranom.

Kontrole za podešavanje temperature s "touch" funkcijom sada su osvijetljene, a glasovni asistent sada također integriše ChatGPT. Standardno, novi GTI i dalje nudi sportska sjedišta sa crvenim šavovima i GTI logom izvezenim na naslonu. Isti koncept šavova je prisutan i na volanu, centralnoj konzoli i tepisima.

Što se tiče cijena, novi Volkswagen Golf GTI starta od 44.505 eura na njemačkom tržištu. Ovo je trenutno najskuplje izdanje Golfa u Njemačkoj, dok bazni model Life sa 1.5 TSI agregatom od 115 KS košta 27.180 eura s PDV-om. Jubilarno izdanje Golf Edition 50 ima početnu cijenu od 36.660 eura.