Tragedija
1

Uhapšen krivac za udes u Živinicama u kojem je poginula žena

SRNA
Foto: J. N./Klix.ba
Foto: J. N./Klix.ba
Muškarac čiji su inicijali S.DŽ. (23), nastanjen na području općine Živinice, uhapšen je u Orašju zbog sumnje da je pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće kod Živinica u kojoj je usljed zadobijenih povreda preminula žena pješak čiji su inicijali R.DŽ (65), saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Policija iz Živinica je operativnim radom i pretragom terena pronašla automobil Passat, stranih registarskih oznaka, sa vidnim oštećenjima, za koji postoji sumnja da je učestvovao u navedenoj saobraćajnoj nesreći.

"Brzom akcijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona prikupljena su operativna saznanja o identitetu mogućeg izvršioca, koja su blagovremeno proslijeđena drugim policijskim agencijama i na osnovu kojih su pripadnici Granične policije u Orašju uhapsili S.DŽ", navedeno je u saopćenju.

S.DŽ. će na dalje postupanje biti predat policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, koji će u saradnji sa tuzlanskim Kantonalnim tužilaštvom nastaviti rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Šezdesetpetogodišnja žena R.DŽ. preminula je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu u mjestu Donja Višća kod Živinica.

Ženu je dok se kretala pješke udario nepoznati vozač koji se nakon saobraćajne nesreće, koja se dogodila sinoć oko 17.15 sati, vozilom udaljio sa mjesta događaja.

Povrijeđena žena prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje je od zadobijenih povreda preminula sinoć oko 20.00 sati.