|

Sirijski ministar: Erdogan teroriše sopstveni narod

Sirijski ministar: Erdogan teroriše sopstveni narod
8
F
FENA
1.6.2013. u 19:54
5
komentara
8

dijeljenja
Sirijski ministar: Erdogan teroriše sopstveni narod
Sirijski ministar za informisanje Imran al-Zohbi, optužio je u subotu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da "teroriše sopstveni narod" i pozvao ga da podnese ostavku.
- Zahtjevi turskog naroda ne opravdavaju ovakvo nasilje, a ako Erdogan nije sposoban da koristi nenasilne metode, treba da podnese ostavku - rekao je Zohbi poslije masovnih protesta u Istanbulu.

- Erdogan vodi svoju zemlju na teroristički način, uništavajući društvo i ono što su turski građani postigli - ocijenio je sirijski ministar.

Turska policija i danas je, kao i prethodnog dana, upotrijebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, koji su pokušali da dođu do glavnog trga sa kog ih je jučer policija protjerala.

Demonstracije su se otele kontroli nakon intervencije policije, prerasle u antivladine proteste i proširile na nekoliko gradova, uključujući Ankaru.

Privatna novinska agencija Dogan javila je da je 81 demonstrant uhapšen, a da je nekoliko ljudi hospitalizovano zbog povreda.

Demonstranti u Istanbulu zahtijevaju da se obustave planovi da se na prostoru parka Gezi kod Trga Taksin počupa drveće i izgradi tržni centar, ali je Erdogan poručio da će vlada sprovesti planove izgradnje "ma šta oni uradili".

- Činjenica da guši mirne demonstracije pokazuje da je Erdogan izgubio vezu s realnošću. Turski narod ne zaslužuje takvo divljaštvo - zaključio je Zohbi.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...