Obišla svijet
34

Fotografija nasmijane djevojke pod hidžabom ispred antiislamskih parola postala viralna

Klix.ba
Fotografija nasmijane djevojke pod hidžabom imena Shaymaa Ismaa'eel ispred demonstranata sa antiislamskim porukama u Washingtonu postala je viralna na internetu širom svijeta proteklih dana.

Ismaa'eel je prisustvovala konferenciji Islamskog kruga Sjeverne Amerike u Washingtonu kada je vidjela grupu demonstranata sa transparentima na kojima su ispisane poruke protiv muslimanske vjere i poslanika Muhameda.

Ona je čučnula ispred njih i zamolila svoju prijateljicu da je uslika.

"Stvarno sam se željela iskreno boriti protiv njihove mržnje. Htjela sam da vide moje lice, ali prošetati pored njih nije bilo dovoljno", izjavila je 24-godišnja Ismaa'eel za CNN.

Ismaa'eel, koja radi kao terapeut sa djecom sa autizmom, objavila je fotografiju na Instagramu uz citat poslanika Muhameda koji glasi: "Ljubaznost je znak vjere. Oni koji nisu ljubazni, nemaju vjere."

Njena fotografija brzo je obišla društvene mreže širom svijeta i postala viralna sa više od 100.000 dijeljenja i 170.000 lajkova.

Ismaa'eel kaže kako je antiislamske demonstrante uočila prvog dana konferencije u Washingtonu. Primijetila je, kaže, kako su uznemiravali građane svojim prisustvom.

Ovo nije prvi put da je Ismaa'eel napravila ovakvu fotografiju. Ona je prije dvije godine također objavila sličnu fotografiju sa velikim osmijehom ispred antiislamskih demonstranata.