Tragičan kraj
669

Čeha ubio lav koji mu je bio "kućni ljubimac"

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Michala Praseka, Čeha koji je na porodičnom imanju u istočnoj Češkoj držao lavove kao kućne ljubimce, ubio je njegov devetogodišnji lav Fufik.

Tijelo Michala Praseka pronašao je njegov otac u lavljem kavezu. Policija koja je pozvana na mjesto nesreće ubila je lava i lavicu ističući kako nije bilo drugog načina da dođu do tijela.

Prasek je bio vlasnik devetogodišnjeg lava i lavice koju je htio pariti s lavom, piše BBC. Prvobitno mu je bila odbijena dozvola za gradnju tora, a nakon toga je kažnjen zbog nezakonitog uzgoja lavova. Komšije su se bunile zbog divljih životinja, međutim nije bilo nikakvih dokaza da Michal zlostavlja životinje niti su u Češkoj za njih pronašli alternativni smještaj pa su lavovi ostali na imanju. Osim toga, Michel je svima zabranio ulazak na imanje.

Inače, Prasek je lava kupio 2016. godine, a lavicu prošle godine. Lavicu je šetao na uzici i o njemu su pisali svi češki mediji, a glavna tema medija postao je nakon što se lavica tokom šetnje sudarila se s biciklistom što je češka policija okarakterisirala kao saobraćajnu nesreću.