U holu FPN-a
49

Sarajlije opet u humanoj akciji: Prikupljanje tople odjeće, obuće i lijekova za migrante

D. Be.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Odsjek za sociologiju Fakulteta političkih nauka u Sarajevu ove sedmice nastavlja prikupljanje stvari kao pomoć migrantima tokom hladnih zimskih dana.

Volonteri u holu fakulteta prikupljaju toplu mušku odjeću i obuću. Radi se o hitnoj akciji za ljude u pokretu koji u sve većem broju pristižu u Sarajevo i koji borave na ulicama.

"Prioritet je da ih obučemo i nahranimo. Molimo vas da donesete čistu i sortiranu odjeću koju će grupe volontera distribuirati svaki dan po ulicama i raskrsnicama u Sarajevu. Molimo vas da odjeća koju donirate bude upotrebljiva, a ne nešto što nikome ne može poslužiti i čega se želite riješiti", navodi se u obavještenju koje kruži na Facebooku.

Potrebne su cipele (brojevi 40-45), deke, vreće za spavanje, jorgani, kape, rukavice, čarape i nov veš (također muške duge gaće), džemperi, tople hlače i ruksaci.

Lijekovi za jačanje imuniteta i protiv gripe/viroza također su dobrodošli.

"Hvala studentima i profesorima FPN-a, Mašinskog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti i svima koji su se uključili. Hvala svim građankama i građanima Sarajeva na velikom srcu koje pokazuju", navedeno je.