Bh. nekretnine
8

Izdaju se vrijedna odmarališta BiH na Jadranu, Ministarstvo RH prikuplja ponude

Klix.ba
Ministarstvo državne imovine Hrvatske na svojoj web stranici objavilo je informaciju o tome da je u toku prikupljanje javnih ponuda za zakup nekretnina koje su u vlasništvu BiH.

Među nekretninama koje se izdaju su bivša odmarališta: Trgovci, Vila Bosanka, Saobraćajci, Građevinari, H2O, Mostarci, Valter Perić, Đuro Salaj, Ekspres restoran i Hit Podaca Mostar. Sve ove nekretnine locirane su u Gracu na Jadranskom moru.

Rok za podnošenje ponuda istekao je jučer. Početna vrijednost za odmaralište Trgovci iznosila je 30.800 kuna, za Vilu Bosanku 28.600 kuna, a za odmaralište Saobraćajci 71.340 kuna.

Za odmaralište Građevinari početna cijena je bila 75.840 kuna, a za odmaralište H20 56.720 kuna.

Inače, hrvatski advokat Predrag Trutin podnio je Prijedlog za ocjenu ustavnosti Uredbe Vlade Republike Hrvatske o zabrani raspolaganja nekretninama na teritoriji RH i Zakonom o upravljanju državnom imovinom, a koja se tiče i nekretnina u vlasništvu privrednih subjekata iz BiH koje se nalaze na teritoriji susjedne zemlje.

U razgovoru za Klix.ba advokat Trutin je ranije kazao da je njegova advokatska dužnost boriti se za pravdu, bez obzira na to o kome ili o čemu se radi.