Pokazala DNK analiza
0

Potvrđeno, tijelo koje je pronađeno u Dunavu je Matej Periš

S. H.
Foto: MUP RH
Foto: MUP RH
Prema prvim nezvaničnim informacijama DNK analiza potvrdila je da je tijelo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje tijelo Mateja Periša za kojim se tragalo od nove godine.

Tijelo je jučer pronašao kapetan broda, Milovan Zelenović. DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi Telegraf.

"Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut tijelom na dole", rekao je Zelenović.

Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša.

"Kada sam našao tijelo, djelovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vjetar duvao, pa je ovdje nanio tijelo", ispričao je kapetan Zelenović.

Periš je nestao u novogodišnjoj noći u Beogradu, a ovaj slučaj zaintrigirao je cijelu regiju. Potraga je trajala mjesecima, ali nije polučila rezultate. U međuvremenu se mnogo toga spekuliralo o tome šta se dogodilo. Čak je policija ispitala i Matejeve prijatelje, koji su kobne noći bili s njim.

Skoro pet mjeseci nakon toga, tijelo je pronađeno.