Afera "Vjetroelektrane"
5

Da li Tužilaštvo Hrvatske upozorava Plenkovića? Milanović: Nisu valjda mislili na Batmana

A. D.
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je objavu na stranicama Državnog odvjetništva RH (DORH), u kojoj se napominje da je "zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i njihovim zamjenicima".

Prethodno je premijer Andrej Plenković rekao da se ta reakcija DORH-a nije odnosila na njega, već na Milanovića, piše RTL.

"Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu valjda mislili na Batmana. Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno, jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam", rekao je Milanović.

DORH je jučer na svojim mrežnim stranicama, bez ikakvog konkretiziranja, naveo članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu, u kojem stoji kako je zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zloupotrebe javnih ovlasti i ličnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima krivičnih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik, odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine RH.

DORH-ova objava uslijedila je nakon informacija u javnosti proteklih dana o probijanju mjera nadzora u provođenju istrage u aferi "Vjeroelektrane" i pitanja odgovornosti za to.