Ne podržava odluku
102

Vučić: Nisam oduševljen što će Srbin prisustvovati obilježavanju Oluje

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije oduševljen odlukom da Boris Milošević, predstavnik srpskog naroda u Hrvatskoj, prisustvuje obilježavanju godišnjice akcije "Oluja".
On je kazao da je za njega važno "da Srbija i Republika Srpska zajedno obilježe tragediju srpskog naroda i najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svjetskog rata".

"Nisam oduševljen u najmanju ruku ovim potezom, ali naravno ti ljudi tamo žive. Oni imaju neke svoje ideje. Možda su njihovi argumenti jači od naših. Ja ih u ovom trenutku ne vidim, da budem iskren, ali nikada ne znate", rekao je Vučić.

On je naglasio da je prenio lideru SDSS-a Miloradu Pupovcu da ne može da pozdravi, niti da podrži prisustvo Srba proslavi "Oluje".

"Mi smo to dogovorili prije šest-sedam godina kada sam sa Miloradom Dodikom o tome razgovarao da nikada, bez obzira na sve naše razlike, ne dođe do srpsko-srpskih teških riječi i da nikada više ne bude zid na Drini, sankcije na Drini i protiv RS-a i protiv krajiškog rukovodstva, tako da ću se držati toga", rekao je Vučić.

On je ponovio da će Srbija i RS na Rači postaviti spomen-ploču i izgraditi spomen-park u znak sjećanja na prognane u "Oluji", ali i da će posebno spomen-obilježje biti postavljeno na Petrovačkoj cesti.